Een gezellige dorpskern, schattige kleine straatjes en mooie brede lanen, monumentale boerderijen en natuurlijk het water: Lith is een schitterend Brabants dorp waar het leven goed is!

De geschiedenis van het dorp Lith gaat terug tot circa 700 jaar voor Christus. De naam Lith kan verwijzen naar overtocht, dankzij de prominente ligging aan de Maas. Maar de meest waarschijnlijke betekenis is varen ofwel lithan, waar we in het logo van Lithse Land een knipoog naar hebben gemaakt.

Na jarenlang een zelfstandige gemeente te zijn geweest behoort het huidige Lith met haar circa 3.000 inwoners tot de gemeente Oss. De kern Lith heeft haar eigen inwoners en de mensen die woonachtig zijn in de nabije dorpen een uitstekend voorzieningenniveau te bieden.

Zo is er in Lith een supermarkt en tref je diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er elke week een marktje op het plein voor de kerk. Ook is er in Lith een basisschool en zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van kinderopvang. Voor het voortgezet onderwijs ligt de stad Oss op fietsafstand.

Op het gebied van sport en ontspanning kun je in Lith je hart ophalen. Zo heeft voetbalclub NLC ‘03 haar thuishaven op sportpark De Akkeren, dat op loopafstand van plan Lithse Land ligt.

De omgeving van Lith nodigt meer dan uit voor een lekker stukje rennen of een flinke fietstocht. En uiteraard is het goed toeven aan de Maas. Pak gezellig een terrasje bij het Lithse Bakkertje of breng een dagje door aan de Lithse Ham.

Google Maps